Verkoopprocedure

Bij de aankoop van een bouwkavel komt heel wat kijken. Daarom hebben wij alle stappen hieronder overzichtelijk op een rij gezet.

Zo werkt het

Nadat u de verkoopdocumentatie heeft bestudeerd, bent u tot vrijdag 1 september 2023, 12.00 uur in de gelegenheid om uw keuze voor een of meerdere kavels kenbaar te maken via het digitale inschrijfformulier dat beschikbaar is via uw account op deze projectwebsite.

Wij hebben, in verband met de vakantieperiode, gekozen voor een wat langere verkoopperiode dan gebruikelijk, zodat u ruim voldoende tijd heeft om uw kavel te kiezen. Bij de toewijzing is het tijdstip van inschrijving niet bepalend. U kunt dus rustig alle kavels vergelijken en een weloverwogen keuze maken. Uiteraard is het mogelijk om meerdere kavels te kopen en deze samen te voegen.

Na het sluiten van de inschrijfperiode zal de toewijzing van de kavels plaatsvinden op basis van een aantal criteria, zoals het wel of niet hebben van een ontbindende voorwaarde financiering, inkomenstoets of financieringsverklaring, beschikbaarheid, volledigheid van uw dossier en uw kavelvoorkeur(en). Indien er meerdere inschrijvingen voor dezelfde kavel zijn, wordt de kavel toegewezen aan de best passende kandidaat. De toewijzing van de kavels zal plaatsvinden via het digitale selectiemodel van Nieuwbouw Nederland. Wij als ontwikkelaar/verkopende partij bepalen uiteindelijk wie welke kavel(s) krijgt toegewezen. De verkopend makelaars zullen hierin een adviserende rol hebben.

Na toewijzing van een kavel ontvangt u een uitnodiging om een afspraak te maken met de makelaar voor het doornemen en ondertekenen van de koopovereenkomst voor de aankoop van de grond en de aannemingsovereenkomst voor het bouwrijp maken van de kavel. Uiteraard is er in dit gesprek alle gelegenheid voor het stellen van vragen.

Indien u al een account heeft, kunt u inloggen op de website en in uw account het Digitale inschrijfformulier invullen en ondertekenen. Indien u nog geen account heeft, vult u, via het kopje ‘Inschrijven’, het aanmeldformulier op deze website in. Vervolgens ontvangt u een bericht om een persoonlijk account te activeren. Zodra u dat gedaan heeft en ingelogd bent, ziet u in uw account het Digitaal inschrijfformulier staan. Let op: het kan zijn dat het bericht om het account te activeren in de ongewenste mail terecht komt. Kijk daar ook even indien u geen mailtje heeft ontvangen.

Volg alle stappen van het formulier en als u tevreden bent, kunt u het formulier ondertekenen en versturen. U ontvangt hiervan een bevestiging per mail.

Bij de toewijzing van de kavels waarbij er meerdere kandidaten voor dezelfde kavel hebben ingeschreven, is mede van belang of een kandidaat reeds een financiële check heeft laten doen. Dit kan dus in uw voordeel werken. Een financiële check geeft aan dat u weet wat u bij de bank kunt lenen of toont aan dat u uit eigen middelen kunt betalen. U kunt dit laten weten door een financieringsverklaring van uw bank, hypotheekadviseur of hypotheekverstrekker te uploaden bij het inschrijvingsformulier. Een financieringsverklaring dient te allen tijde door een erkend financieel adviseur opgesteld te worden.

De verkoop is gestart. U kunt de glossy verkoopbrochure en de kavelpaspoorten op groot formaat afhalen bij een van de makelaars.

Nadat u een kavel toegewezen heeft gekregen, ontvangt u een uitnodiging van de makelaar voor de tekenafspraak. U ontvangt vervolgens binnen enkele dagen de door verkoper/ontwikkelaar respectievelijk ondernemer/aannemer medeondertekende koopovereenkomst en aannemingsovereenkomst via de makelaar.

Op het moment dat de opschortende voorwaarden zijn vervuld, ontvangt u een ‘goednieuwsbericht’. Dat betekent dat het project Parq Waal definitief doorgaat!

Zodra ook de ontbindende voorwaarden niet meer ingeroepen kunnen worden, is het tijd om naar de notaris te gaan voor het passeren van de leveringsakte. U ontvangt van de notaris een uitnodiging om de leveringsakte te komen tekenen.

Getekend? Gefeliciteerd, nu bent u officieel eigenaar van de kavel!

Inschrijven

Realiseert u straks uw droomvilla op een van de kavels in Parq Waal? Vul dan voor 1 september 2023, 12.00 uur het digitale inschrijfformulier in.

Account

Ga naar mijn account

Vragen

Heeft u vragen of wilt u de glossy verkoopbrochure Parq Waal ontvangen? Neem dan contact op met een van de makelaars.