FAQ

Inschrijven

Hierover kunt u alles lezen onder het kopje ‘Verkoopprocedure’ op deze website.

Financiering en verkoop

 

 

Bij de toewijzing van de kavels, in het bijzonder wanneer er meerdere kandidaten voor dezelfde kavel hebben ingeschreven, is mede van belang of een kandidaat reeds een financiële check heeft laten doen. Dit kan dus in uw voordeel werken. Een financiële check geeft aan dat u weet wat u bij de bank kunt lenen of toont aan dat u uit eigen middelen kunt betalen. U kunt dit laten weten door een financieringsverklaring van uw bank, hypotheekadviseur of hypotheekverstrekker te uploaden bij het inschrijvingsformulier. Een financieringsverklaring dient te allen tijde door een erkend financieel adviseur opgesteld te worden.

Wilt u weten of aankoop van de kavel van uw voorkeur binnen uw financiële mogelijkheden ligt? Onderstaande financieel adviseurs zijn volledig op de hoogte van het project.

  • U kunt de haalbaarheid én betaalbaarheid van uw hypotheek door een van de financieel adviseurs van Ooms Financieel Adviseurs (OFA) laten toetsen. OFA is onafhankelijk waardoor u zeker bent van het meest passende advies voor de financiering van uw droomhuis. Tijdens een vrijblijvende afspraak wordt bepaald wat financieel verantwoord én mogelijk is en ontvangt u tevens een goede indicatie van de mogelijke maandlasten. Na dit gesprek ontvangt u een haalbaarheidscertificaat dat u kunt uploaden bij het inschrijfformulier. Voor het maken van een afspraak kunt u mailen (hypotheek@ooms.com) of bellen (010-4248810) en vragen om een vrijblijvend gesprek met een van de financieel adviseurs van project Parq Waal.
  • Bij Huis & Hypotheek te Hendrik-Ido-Ambacht kunt u terecht voor hypotheekadvies en overige financiële zaken. U kunt een afspraak maken op kantoor, voor een bezoek aan huis of via Microsoft teams. Het eerste gesprek met een van de financiële Parq Waal adviseurs is kosteloos en geheel vrijblijvend. Heeft u interesse in één of meerdere kavels in Parq Waal Plan dan kunt u een afspraak maken voor een financiële check, waarna u een Parq Waal waardecertificaat ontvangt dat u kunt uploaden bij het inschrijfformulier. Voor het maken van een afspraak gaat u naar www.huis-hypotheek.nl en kiest u voor vestiging Hendrik-Ido-Ambacht, belt u 078-2200002 of mailt u naar hendrikidoambacht@huis-hypotheek.nl. Huis en Hypotheek is een landelijk en onafhankelijk samenwerkingsverband van financieel specialisten op gebied van hypotheken en met de keuze uit meer dan 40 geldverstrekkers.

  • Bij de Rabobank kunt u met de Financieel Adviseurs Nieuwbouw mevrouw Annemarie Tuk-van Voorden (Annemarie.Tuk@rabobank.nl) of de heer Henk Post (Henk.Post@rabobank.nl) vrijblijvend een afspraak maken voor een online of telefonisch oriëntatiegesprek met financieringsverklaring. Na afloop ontvangt u het 'Rabobank Oriëntatierapport Lenen en Wonen', als PDF-document. Dit document kunt u uploaden bij het inschrijfformulier.

Gaat u naar de notaris voor het passeren van de leveringsakte en de aannemer is nog niet gestart met het bouwrijp maken van uw kavel, dan betaalt u de koopsom voor de grond. De aanneemsom betaalt u vervolgens in termijnen rechtstreeks aan de aannemer vanaf het moment dat gestart wordt met bouwrijp maken. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente.

Parq Waal

Het bestemmingsplan is onherroepelijk vastgesteld. Ook zijn bijna alle benodigde omgevingsvergunningen voor het bouw- en woonrijp maken van het gehele plan inmiddels afgegeven, de laatst benodigde vergunning zal naar verwachting op korte termijn worden afgegeven.

SARPI Remediation b.v., onderdeel van het beursgenoteerde SARPI Veolia, voert in uw opdracht het bouwrijp maken van uw kavel uit.

De bouwrijpwerkzaamheden starten uiterlijk binnen 3 maanden nadat het ‘goednieuwsbericht’ is verzonden. Naar verwachting zullen de kavels na ongeveer anderhalf jaar bouwrijp worden opgeleverd aan de kopers. De uitvoeringsduur wordt met name ook bepaald door het, mede in verband met het verhogen van het bestaande maaiveld, gedurende een half jaar moeten voorbelasten van de percelen zodat restzettingen na oplevering tot een minimum (overeenkomstig de gebruikelijke landelijke norm) worden beperkt.

VPO Parq Waal b.v. zal SARPI Remediation b.v. opdracht verstrekken voor de realisatie van het openbaar gebied. Nadat de aanleg is afgerond, wordt het openbaar gebied overgedragen aan de gemeente Barendrecht.

Er is gekozen om in Parq Waal te werken met een supervisor, te weten de supervisor van stedenbouwkundig adviesbureau Wissing, die u en uw architect ondersteunt en begeleidt in het ontwerpproces. Het voordeel hiervan is dat het proces om tot een woningontwerp te komen dat past binnen het bestemmingsplan en voldoet aan het beeldkwaliteitsplan, sneller en soepeler kan verlopen. De supervisor wordt ingeschakeld op kosten van de ontwikkelaar.

Meer hierover leest u in de verkoopbrochure.

Er mogen hetzij bij de dijkvilla’s hetzij bij de oevervilla’s niet meer dan twee villa’s in wit of lichtgrijs uitgevoerd worden, mits het totaal aantal witte/lichtgrijze villa’s in het plan niet meer dan drie bedraagt. Ook mogen er in Parq Waal geen 2 witte/lichtgrijze villa’s naast elkaar staan. De supervisor zal uiteindelijk bepalen op welke kavels deze witte/lichtgrijze villa’s gerealiseerd kunnen worden.

Meer informatie vindt u in de glossy verkoopbrochure die u kunt afhalen bij een van de makelaars, waar ook de kavelpaspoorten op groot formaat, de concept koopovereenkomst en de concept aannemingsovereenkomst voor u klaar liggen.

Inschrijven

Realiseert u straks uw droomvilla op een van de kavels in Parq Waal? Vul dan voor 1 september 2023, 12.00 uur het digitale inschrijfformulier in.

Account

Ga naar mijn account

Vragen

Heeft u vragen of wilt u de glossy verkoopbrochure Parq Waal ontvangen? Neem dan contact op met een van de makelaars.